Arnet Gıda Ltd’de 2018'den bu yana pazarlamacı olarak çalışan ve fatura ve makbuzlarda oynamalar yaparak 12 milyon 270 bin 382 TL'yi şirket hesabına yatırmayarak sirkat eden zanlı P.İ. (53), suç ortağı olduğuna inanılan 6 kişi ile birlikte mahkemeye çıkarıldı. 

Polis, şirketin yeni muhasebecisinin iptal işlemlerini fark etmesiyle 6 yıl süren hırsızlığın ortaya çıktığını belirtti.

“Müstahdem tarafından sirkat” ve “Sahte evrak düzenleme ve tedavüle sürme” suçlamasıyla tutuklanan 7 zanlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 

Polis memuru Soner Şaban, zanlı P.İ.’nin makbuz ve fatura üzerinde oynamalar yaparak parayı sirkat ettiğini ve suçu kabul ettiğini açıkladı. Ayrıca, suç ortaklarının kredi kartlarıyla ödeme yapıp bu ödemeleri iptal ettirdiklerini belirtti. 

Zanlı O.B’nin P.İ.’ye sesli mesaj gönderdiği ve bu mesajın ses mukayesesi yapılacağını anlattı. 8. zanlı M.A’nın arandığını ve yurtdışına çıktığını tespit ettiklerini belirtti.

Yargıç Jale Ergüden, zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri, 100’er bin TL nakdi teminat yatırmaları, ikişer kefilin 800’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Editör: Fatoş Dalcı