Gündem

ARIKLI TAKSİLERE STANDART VE DENETİM GELECEĞİNİ DUYURDU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı liderliğindeki Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu, önümüzdeki hafta yapılacak ilk toplantısında taksiler ve taksicilerle ilgili önemli düzenlemeleri ele alacak. Bakan Arıklı, yeni düzenlemelerin taksi şoförlerinin kıyafetlerinden davranışlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacağını belirtti. Bu çerçevede, her taksiye kamera sistemi takılması planlanıyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın toplu taşıma hizmetlerini gözden geçirmek amacıyla harekete geçtiğini vurgulayan Bakan Arıklı, özellikle otobüslerin klima sistemleri, teknik bakımları ve servislerinin de komisyonda ele alınacağını ifade etti.

Taksiciler ve kullanıcılar arasında yaşanan sorunların çözümüne yönelik adımların atılacağı toplantıda, taksicilerin mesleki standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Bakan Arıklı, taksicilerin müşteri ilişkilerinin video kayıt sistemiyle denetleneceğini ve taksi şoförlerinin sandalet, terlik, kısa pantolon gibi kıyafetlerle veya sakal gibi görünümlerle hizmet vermesinin önüne geçileceğini açıkladı.

Turistlerin ülkeye ilk giriş noktalarından biri olan taksi hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının önemine değinen Bakan Arıklı, taksiciler için belirlenecek standartların bu çerçevede büyük önem taşıdığını belirtti.