Dünya

ARAP BİRLİĞİ, İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARINI KINADI

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde sürdürdüğü saldırıları şiddetle kınadı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde sürdürdüğü saldırıları şiddetle kınadı. Ebu Gayt, İsrail’in, "dünyanın Lübnan'daki suçlara odaklanmasını fırsat bilerek Gazze'deki yüz kızartıcı suçlarına yenilerini eklediğini" belirtti. 

İsrail'in bu saldırılarla Gazze'nin kuzeyini diğer bölgelerden koparma, Filistinlileri yerinden etme ve tehcir planlarını hayata geçirmeyi hedeflediğini ifade etti. Ebu Gayt, Tel Aviv yönetiminin gıda ve su gibi temel ihtiyaçları engelleyerek Gazze'deki Filistinlilere karşı acımasız bir politika yürüttüğünü vurguladı.

İsrail ordusu, 10 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun’a kara ve hava saldırılarına devam ediyor ve bölgeyi sıkı bir abluka altına alıyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 227 Filistinli hayatını kaybetti, 98 bin 464 kişi yaralandı. 

Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.