Ahmet Güneyli kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, kitapların basıma gitmeden önce yapılan değerlendirme talebinin karşılık bulmadığını belirterek, içerik değişikliklerinin keyfi bir şekilde yapıldığını vurguladı. Kendisinin ve diğer yazarların bu değişikliklerden haberdar olmadığını ifade eden Güneyli, isimlerinin kitaplarda yer almasının etik olmadığını söyledi.

Paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Ders kitaplarındaki (özellikle Türkçe için konuşuyorum) güncelleme ve değişiklikler akademik danışman ve ders kitabı yazarı olarak bilgim ve onayım dışında gerçekleşmiştir.

Değişiklikle ilgili süreçten haberim olmuş, kitaplar basıma gitmeden değerlendirme talebim karşılık bulmamıştır. Kitaplarda keyfi bir şekilde içerik değiştirilmiş, birtakım ekleme ve eksiltmeler yapılmıştır. Bu değişikliklerin hiçbirinden haberimiz olmamıştır. Ve isimlerimiz kitaplarda yazılı kalmıştır. Bu etik değildir! Güncellenen kitaplarda medyaya yansıyan değişiklikler yalnızca birkaç görseldeki dini sembolden ibaret değildir; terim karmaşası ve öğretimde aşamalılık açısından ciddi pedagojik sorunlar vardır. Ders kitabının temel öğretim aracı olduğu bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde, akademisyenlerin süreçten koparılması da tartışılması gereken önemli bir sorundur!

Bu konuda eylem-grev yapılmasına gereksinim yoktur. Ders kitaplarını okullara göndermeyin, gönderilirse de kullanmayın. Ben yaptım olur zihniyetine verilebilecek en iyi cevap budur!"