Adanın kuzeyinde bir Kıbrıslı ruma ait mülkü geliştirip satmakla suçlanan Alman vatandaşının, yarın adanın güneyinde konuyla ilgili sorgulanacağı duyuruldu

Alman vatandaşı, Rum mallarının satışı konusunda yasal işlem başlatılan üçüncü kişi oldu

Sahiplerinin izni olmadan Kıbrıs Rum mülkünü geliştirip satmakla suçlanan üst üste üçüncü kişi durumunda olan Alman vatandaş, geçen hafta adanın güneyine geçerken durdurulmuş, kendisine tebliğ edilen suçlamaların ardından ise yeniden sorgulanmak için serbest bırakılmıştı.

Konuyla ilgili polis kaynaklarına yöneltilen sorular sonrasında, bir polis sözcüsü Cyprus Mail‘e “Tutuklama yapılmadı” dedi. “Bu nitelikteki bir davayı araştırıyoruz ve ifadeler alınıyor” diye ekledi.

Cyprus Mail‘in haberine göre, Alman vatandaş, mahkemeye çıkmamanın hapis ve para cezasıyla cezalandırılacak bir suç olduğunu belirten celbi imzaladı. Adanın kuzeyinde yaşadığı bilinen alman vatandaşının yarınki sorgulamaya katılıp katılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Simon Aykut ile herhangi bir bağlantısı tespit edilemedi

Cyprus Mail, adanın kuzeyinde Kıbrıslı rum mülklerinin başkalarına satılmasıyla ilgili 124 suçlamayla karşı karşıya olan İsrailli iş adamı Simon Aykut’un Afik grubuyla bağlantısı görünmediğini aktardı.

Editör: Fatoş Dalcı