(03.11.2023…..MHA…..) GAZİMAĞUSA LİMANI’NDA BULUNAN İSKELE YIKILMIŞ OLMASINA RAĞMEN ONARILMIYOR.

Tekne Sahipleri, Gazimağusa Limanı’nda teknelere ulaşmak için kullanılan iskelenin 8 yıldır hasarının giderilmediğini vurguladılar.

3-82

Tekne sahipleri limanın hiçbir iyileştirme yapılmadan kullanımına devam edildiğini, kendi imkanları ile iskeleyi ayakta tuttuklarını belirttiler.

2-102

İskeleyi ayakta tutmaya çalışsalar da oluşan göçüklerin hem vatandaşlara hem de turistlere ciddi zararlar verdiğini dile getirdiler.

5-78

Ergün Elibol hasarlı iskele hakkında konuştu.

12-61

Elibol, ''İskeleyi bakanlar ve milletvekilleri gördü ama hiçbir şey yapmadılar. Gelen turistlerden ayağını kıran oldu, göğüs kafesi kırılan oldu. Mağusa'ya yakışmayan bir hareket. 8 yıl oldu bir çivi dahi çakılmadı. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir liman kaderine terkedildi çok yazık... Geçenlerde rüzgar esti her şey koptu liman bu seneyi çıkamaz.'' dedi.

7-59

Bircan Akgülel daha sonra iskele hakkında konuştu.

13-60

Akgülel ''Ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Vergimizi ödüyoruz. Mazot dünya parası. İskeleden dolayı potansiyelimiz yok, turistler gelmiyor. İskele resmen bubi tuzağı gibi. Gelen 50-60 kişi iskelenin üzerinde balerin gibi yürüyor.'' dedi. 

9-59

Daha önce de çeşitli defa röportaj vermiş olan tekne sahipleri, hasarlı iskele durumunun her geçen gün daha da kötü bir hal aldığını ve artık iyileştirme çalışmalarının bir an önce başlatılmasını talep ettiler.

11-60

Hasarlı iskele konusundaki bu ihmal, çalışanların ve limanı kullanan vatandaşların güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturuyor.

6-63

Yapılan bu gözlemler, limanın altyapısındaki bakım ve onarım gerekliliğine işaret ediyor ve konunun acilen ele alınarak çözüme kavuşturulması gerektiğini gösteriyor. (MHA)

8-59