Aygün’de yangın
01.10.2024 tarihinde, saat 11:45 sıralarında, Aygün’deki kırsal kesim arsalarında meydana gelen şiddetli rüzgarın etkisiyle elektrik kablolarının kopması sonucu kıvılcım çıktı ve yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında yaklaşık 50 dönümlük alandaki kuru otlar ile bir şahsa ait üç arı kovanı zarar gördü. Soruşturma devam etmektedir.


Girne - Alsancak Çevre Yolu’nda yangın
Aynı gün, saat 16:00 sıralarında Girne - Alsancak Çevre Yolu üzerinde seyir halinde bulunan MM 11 ETZ plakalı araçta, motor kısmındaki elektrik aksamının kısa devre yapması neticesinde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında aracın motor bölümündeki elektrik kabloları ve plastik aksamlar tamamen yandı. Soruşturma devam etmektedir.


 Gazimağusa’da ikametgah yangını
02.10.2024 tarihinde, saat 02:30 sıralarında Gazimağusa’da bir şahsa ait ikametgah içerisinde ocak üzerinde unutulan tencerenin aşırı ısınması sonucu yangın meydana geldi. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında mutfak dolapları ve duvarlar zarar gördü. Soruşturma devam etmektedir.


Girne’de buzdolabı yangını
Aynı gün, saat 08:20 sıralarında Girne’de bir şahsa ait dairede faal durumdaki buzdolabının kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında buzdolabı, fırın, su sebili, mutfak dolapları, mobilyalar, muhtelif mutfak eşyaları, dört adet ahşap kapı ve bir pencere zarar gördü. Soruşturma devam etmektedir.

Editör: Aynur Dırağan