(28.05.2024...MHA...) Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği'nin düzenlediği 32. Uluslararası Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kapsamında "Kültürümüzü Yaşatalım" sergisi  bugün Gazimağusa Bandabuliya'da açıldı. 

Srg2                                     Srg1                                       

Etkinlikte Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, şu sözleri dile getirdi:

"Yıllar önce, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk kez çocuk festivali, Gazimağusa Belediyesi’nin o dönemdeki başkanı Sayın Oktay Kayalp Bey’in girişimiyle başladı. Daha sonra bu festival, ülkemizde 1 Haziran Çocuk Festivali olarak birçok bölgede kutlanmaya başlandı. Bu önemli etkinliğin başlangıcının Gazimağusa’da ve Mağusa Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilmiş olmasından büyük gurur duyuyorum.

Srg4

Son bir yıldır, Gazimağusa’da kültür ve sanat etkinlikleri giderek artmaktadır. Bu süreçte, Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir kültür ve sanat merkezi haline gelmiştir. Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt’tan insanlar, burada etkinlikler düzenlemek için boş yer olup olmadığını sormaktadırlar. Bu binanın düzenlenmesinde de yine Sayın Oktay Kayalp Bey’in çok önemli bir rolü olmuştur. Kendisine bu vesileyle hepinizden bir kez daha teşekkür etmek istiyorum."

Srg3

Uluçay'ın  konuşmasının ardından ise Şermin İyican söz aldı. İyican konuşmasında  "El emeği göz nuru sergimize geldiğiniz için teşekkür ederiz" dedi (MHA)

Srg5

Editör: Fatoş Dalcı