29.07.2024 tarihinde saat 14.00 sıralarında Göçeri’de Bağlı Caddesi'nin güney kısmında meydana gelen yangında, 15 dönümlük arazi içerisindeki anızlar, 220 adet rulo balya, 5 dönümlük dere yatağındaki kuru otlar, 50 adet alıç ve 10 adet akasya yanarak zarar gördü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.

Aynı gün saat 16.20 sıralarında Girne-Lefkoşa Anayolu’nun Boğazköy Mevkiinde bir çekici aracın arkasında çekilen salon aracın motor bölümündeki elektrik aksamlarında yangın çıktı. Yangında aracın elektrik ve plastik aksamları ile makine kapağı zarar gördü. Yangına ilk müdahale çekici araç sürücüsü tarafından yangın söndürme cihazı ile yapılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri gerekli kontrolleri yaparak güvenliği sağladı. Soruşturma devam etmektedir.

30.07.2024 tarihinde saat 04.30 sıralarında İskele’de Long Beach bölgesinde bir apartmana ait araç park yerinde park halindeki bir salon aracın bagaj kısmında, muhtemelen elektrik aksamlarının kısa devre yapması sonucu yangın meydana geldi. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangın sonucunda aracın bagaj iç kısmı, arka farları, bagaj içerisindeki bir dizüstü bilgisayar, bir iPad ve bir TC Pasaportu tamamen yanarken, aracın arka camı patladı, arka tamponu ve boyası ısıdan zarar gördü. Soruşturma devam etmektedir.

Editör: Aynur DIRAĞAN