Gündem

16 YAŞINDA CİNAYETE KURBAN GİDEN HELİN’İN DURUŞMASINA BAŞLANDI

25 Ocak 2023 tarihinde Long Beach Bölgesinde yarım bir inşaat alanında vahşice öldürülen ZEHİE HELİN REESSUR cinayetine dair soruşturma devam ederken, Müfettiş Muavini Erdim Kara'nın açıklamalarıyla yeni ve çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı.

(24.08.2023…MHA….)  Zehie Helin Reessur’u öldüren Sefer Buğra Altundağ’ın İskele Kaza Mahkemesi’nde dün devam eden ilk tahkikat duruşmasında Polis Müfettişi Kara olayın nasıl geliştiğini mahkemeye anlattı.

16 yaşında bir kızın hunharca katledilerek cinayete kurban giden Zehie Helin Reessur’u öldüren Sefer Buğra Altundağ dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

İskele Kaza Mahkemesi’nde ilk tahkikat duruşmalarına dün başlanmış oldu.

Müfettiş Erdim Kara, cinayet ile ilgili topladıkları tüm olguları mahkemeye aktarmayı başladı. Toplam 128 emarenin 85’ini mahkemeye sunuldu. Duruşmada sanık adına avukat İsmet Baykur hazır bulundu.

Yargıç Şevket Gazi’nin huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak,

İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube Amiri Erdim Kara’yı tanık kürsüsüne çıkardı.

Mahkemede yeminli şahadetine devam eden Müfettiş Erdim Kara, 25.01.2023 tarihinde saat 10.20’de Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz ve ekibinin olay yerine gelmelerini sağladığını belirtti.

Kara, olay mahallinde İdris Deniz tarafından maktulün cesedi üzerinde yapılan incelemede ölüm saatinin yaklaşık 8 saat önce gerçekleştiği, cesedin boğazında küt bir cisimle vurulması sonucu travma oluştuğu, yine cesedin başının arka kısımlarında küt bir cisimle vurularak, saçlı bölge içerisinde derin ve büyük yaralanmaların olduğu kişinin ölümünün yapılacak otopsiye müteakip, kesinleşeceğini belirtildiğini mahkemeye aktardı.

Müfettiş Kara, bu tespit üzerine cesedin bulunduğu bölgede yapılan incelemede, maktulün başından biraz ilerde demir saplı, üzerinde tahta monteli bulunan ve bu tahta üzerinde kan lekesi olduğu saptanan demir kalıp gerdirme vidasını tespit ederek, gerekli fotoğrafların alınmasını sağladığını kaydetti.

Kara, aynı zamanda olay mahallinin uzmanlar tarafından numaralanmasını sağladıktan sonra, trafik şubesinde görevli polis memuru Cengiz Öztürk tarafından her iki olay mahallinin krokisinin çizilerek, gerekli ölçülerin alınmasını sağladığını anlattı.

Kara, temin edilen ölçekli plan ve krokilerin hazırlandığını belirtip, emare 41 olarak mahkemeye sundu. Kara, olay mahallinde bulunan maktulün cesedinin teyzesi Cihan Tüccar tarafından görülerek, teşhis edilmesini sağladığını anlattı.

Kara, teşhisin yapılmasının ardından maktulün cesedinin otopsi için Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırılmasını sağladığını kaydetti.

Kara, olay mahallerinde uzmanlar tarafından yapılan incelemenin tamamlanmasının ardından belirlenen materyallerin emare alınmasını sağladığını mahkemeye aktardı.

Cinayet mahallinden alınan onlarca emare mahkemeye sunuluyor

Müfettiş Erdim Kara, olay mahallinden alınan gözlüğü emare 42, açık mavi renkli siyah beyaz kılıflı I-phone 13 cep telefonu emare 43, gaza bezi üzerine alınan iki ayrı kırmızı lekeyi emare 44 ve 45, saç tokasını emare 46, siyah renk kapişonlu üzerinde kırmızı lekeler olan montu, emare alınan montun sol cebinden çıkan sigara paketini emare 47, montun cebinden çıkan dudak nemlendiricisini emare 48, 15 santim uzunluğundaki çakıyı 49, gaza bezi üzerine alınan kırmızı lekeyi emare 50, saç örneğini emare 51, cesedin baş hizasından yerde gaza bezi üzerine alınan kan örneklerini emare 53, tahta parçalarını emare 54, 55, kopuk kolyeyi emare 56, üzerinde 61 santim uzunluğunda tahta bulunan, demir kısmı 80 cm olan kanlı demir kalıp gerdirme vidasını emare 57, cesedin üzerinden alınan kapişonlu eşofman üstünü emare 58, uzun kollu bluzu 59, diğer kıyafetleri 60, ayakkabıları 61 -62, çeşitli noktalardan alınan toprak örneklerini emare 63, 64, 65, 66 ve 67 olarak sundu.

Helin son telefon görüşmesini 01.43’te yaptığı da tespit edildi.

Müfettiş Muavini Erdim Kara, maktulün en son 25.01.2023 tarihinde 01.43’te, E.B.O. ile yaptığı telefon görüşmesinin dökümünü emare 68 olarak ibraz etti.

Kara, sanığa ait LM 560 plakalı araçla ilgili yapılan soruşturma hakkında da bilgi verdi.

Sanığın cinayetten sonra Derinya’ya gittiği tesbit edildiğini de aktardı.

Müfettiş Erdim Kara, sanığın 25.01.2023 tarihinde Bahadır Özcan’a ait olduğu belirlenen kişiyle 01.38’de telefon görüşmesi yaptığını ve daha sonra iki kez Derinya bölgesinde 03.27’de internet bağlantısı kurulduktan sonra cep telefonunun kapalı çıktığını tespit ettiğini kaydetti.

Kara, sanığa ait cep telefonu görüşmelerini emare 69 olarak sundu. Kara, sanığın Bahadır Özcan’la temas kurduğunu belirlediğini ve bu kişiyi tespit ettiklerini söyledi.

Müfettiş Erdim Kara, olaydan önce maktul, sanık ve Özcan’ın tespit ettikleri bir adreste buluşarak, içki içip eğlendiklerini belirlediklerini ve konu ikametgahta arama yaptıklarını anlattı.

Kara, konu ikametgahta tespit edilen bulguları, olay yeri inceleme polisi tarafından fotoğraflanmasını sağlayıp, emareler aldığını kaydetti.

Kara, arama emrini emare 70, çöpten alınan boş tekila şişesini emare 71, kusmuk örneğini emare 72 olarak sundu.

Bahadır Özcan’a ait ikametgahtan emare alınan çay bardağı ve içerisindeki sigara izmaritlerini emare 73, konu ikametgahın mutfak lavabosu içinden alınan 4 bardak, Özcan’ın üzerinden alınan, eşofman üstü ve ayakkabıları 74-75-76, kot pantolonu emare 77, iç çamaşırını 78, tişörtü emare 79, çorapları emare 80, evindeki koltuktan alınan kumaş parçalarını emare 82, 83 ve koltuktan alınan sünger parçasını emare 84, bir paket çipsi emare 85 olarak mahkemeye sundu.

Davaya bugün de devam edilecek. (MHA)