( 07-08-2024 … MHA … )    Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Pulya Festivali çerçevesinde ayrıca 4. Uluslararası Halk Dansları Festivali de gerçekleştirilecek

16-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 13. Pulya Festivali ve 4. Uluslararası Halk Dansları Festivali Salamis Bay Conti Resort Hotel’de yer alan basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda açıklamada bulunan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir festivalin 2022 yılından beri yapılamadığını belirterek, festivalin uluslararası arenada da ses getirdiğini ifade etti. Halkın festivali çok özlediğini belirten Demir, festivalin ismini bölgenin simgesi haline gelen Pulya kuşundan aldığını ancak bu kuşun koruma altında olduğunu belirterek, tüm halkı festivale davet etti.

ATALAY TALAYKURT;

Pulya Festivali Komite Başkanı Atalay Talaykurt, komite olarak çok ciddi çalışma yapılarak gelenekselmiş hale gelen festivalin bir aranın ardından güzel etkinliklerle tekrar hayata geçeceğini inanç belirtti. Sosyal sorumluluk projelerine de yer verildiğini ifade eden Talaykurt, Şampiyon Melekler adına yapılacak olan Levent Yüksel konserinin biletli olacağını ve gelirinin yarısının Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne aktarılacağını ifade etti. İkinci sosyal sorumluluk projesinin de Zahra defilesi olduğunu ve sergilenecek kıyafetlerin satışa sunulacağını belirten Talaykurt, gelirinin sağlık sorunu yaşayan

Mehmet Dursun’un tedavisinde kullanılmak üzere kendisine takdim edileceğinin altını çizdi..

OSMAN AKIN;

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Asbaşkanı Osman Akın’da, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şampiyon Meleklerin anılmasına ve derneğe maddi destek sağlanmasına teşekkür etti.

ÖZLEM KADİRAĞA;

Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyon Başkanı ve Uluslararası Festivaller Derneği KKTC Başkanı, Özlem Kadirağa’da, pandemi, deprem felaketi ve geçtiğimiz yıl yaşanan yangının ardından bu yıl festivalin tekrar hayata geçmesinin heyecanı içinde olduğunu kaydetti.

MUSTAFA GÜÇVER;

Su Sporları sponsoru Mustafa Güçver’de, festivale destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 3 dalda sporcuların yarışacaklarını söyledi.

KÜRŞAD ENÇ;

İletişim sponsoru Telsim Csm Operatorü adına konuşan Müşteri Kazanım ve Dijital Pazarlama Müdürü Fevzi Kürşad Enç’de , Telsim olarak festivale katkı koymaktan mutluluk duyduğunu, festivalin birbirinden renkli içeriği olduğunu kaydetti. (MHA)

Editör: Fatoş Dalcı