Gündem

13. YENİBOĞAZİÇİ PULYA FESTİVALİ’NDE KARADENİZLİLER GECESİ DÜZENLENDİ

13. Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nin 6. günü Karadenizliler Gecesi ile devam etti.

(23.8.2024…MHA…)    Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Yeniboğaziçi Pulya Festivali, altıncı gecesinde Karadenizliler Gecesi ile devam etti.



Adanın dört bir yanından Karadeniz sevdalılarını buluşturan bu özel gece, Yeniboğaziçi'nde 7’den 70’e herkesin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Karadeniz Kültür Derneği'nin Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin sergilediği gösteriler, geceye ayrı bir renk kattı.



Festivale katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı konuşmada KKTC’nin kültürel zenginliğini güçlendirmek ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Tatar, “Kültürel zenginliğiyle KKTC'yi güçlendirmek ve geleceğe taşımak için hep birlikte çalışmalarımızı sürdürürken, gençlerimizle bu değerlerimizi paylaşmak ve onları geleceğe hazırlarken milli değerlerle birlikte kültürümüzü güçlendirmek hepimizin temennisidir” dedi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre konuşmasında, dün yaşanan trafik kazasında şehit olan Mehmetçik’e rahmet dileyerek, 1967 yılında Geçitkale – Boğaziçi direnişinde şehit olan Mücahitleri de andı. Töre, festivallerin insanları kaynaştırdığına vurgu yaparak, “Ne Mutlu Türküm diyene” diyerek Türk milletinin şerefli evlatları olduklarını ifade etti. Karadeniz Kültür Derneği ve Yeniboğaziçi Belediyesi’ni bu etkinliği düzenledikleri için tebrik etti.

Gecede konuşma yapan Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve komite başkanı Atalay Talaykurt'a, böyle güzel bir geceyi düzenleyerek katılımcıları bir araya getirdikleri için teşekkür etti. Civelek ayrıca, dün meydana gelen trafik kazasında şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Ekin Uzunlar’dan Unutulmaz Bir Konser

Gecenin ilerleyen saatlerinde, Türkiye’nin sevilen Karadeniz müziği sanatçısı Ekin Uzunlar sahne aldı. Seslendirdiği şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan Uzunlar, Yeniboğaziçi Festival Alanı Amfi Tiyatro’da Karadeniz müzikleri ile büyük beğeni topladı.



Konserin sonunda Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Ekin Uzunlar’a çiçek takdim ederek, sürpriz doğum günü pastası ile sanatçıya hayırlı yaşlar diledi. (MHA)