( 2-8-2024 … MHA … )     Festivale Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, ; İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle katıldı.

10. Beyarmudu Belediyesi Patates Kültür Sanat Festivali'nin açılışında konuşma yapan  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beyarmudu Patates Kültür Sanat Festivali'nde patatesin kültürel ve ekonomik önemine değinerek, uluslararası ilişkilerin güçlenmesine şu sözlerle vurgu yaptı;

“Bu güzel ortamda Kuzey Kıbrıs Türk Hükümeti adına düzenlenen bu önemli festivalde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Ş-20

Patates, bizim için hem kültürel hem de ekonomik açıdan çok değerli bir üründür. Bu ürün, çiftçilerimizin ve bölgemizin kalkınması için büyük önem taşımaktadır. Festivalimiz, bu kültürel ve ekonomik değeri uluslararası alanda tanıtmak için harika bir fırsattır.

Bu akşam burada, izolasyonlara rağmen uluslararası toplumla nasıl temas kurduğumuzu, Meksika'dan gelen misafirlerimizle kültürlerimizi nasıl paylaştığımızı görüyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk halkı, tüm zorluklara rağmen uluslararası ilişkilerini sürdürmektedir.

Festivalimize katılan tüm misafirlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Belediye Başkanımıza, belediye meclis üyelerine ve çalışanlarına bu güzel geceyi düzenledikleri için minnettarım. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.”

Tatar konuşmasını tamamlamasının ardından sözü Başbakan Ünal Üstel’e bıraktı.

Üstel konuşmasında Beyarmudu’nun önemini ve bölgeye olan sevgisini şu sözlerle dile getirdi;

“Beyarmudu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ayrı bir yeri ve değeri var. Hükümet olarak, Beyarmudu'nun ayrı bir belediye olarak hizmet vermesi gerektiğine karar verdik ve gerekli desteği sağladık. Belediye Başkanımız Bülent Bey ve meclis üyelerinin katkılarıyla bölgemizi daha da ileriye taşıyoruz. Yeni bir sağlık ocağı kazandırdık ve Beyarmudu giriş kapısını rahatlatmak için çalışıyoruz. Hükümet ve belediyenin işbirliği ile bu kapının daha rahat geçişler için düzenlenmesini sağlayacağız. Bugün, onuncusunu kutladığımız Patates Festivali'nde farklı ülkelerden gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu etkinlikler, ülkemizin kültür ve sanatını tanıtmaya vesile oluyor.” Dedi ardından konuşmasını yapmak üzere bölgenin belediye başkanı Bülent Bebek sözü devraldı.

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi

"Bölge halkım, bu güzel organizasyona hoş geldiniz. 25 Aralık 2022'de başladığımız yolda, bu belediye ve bağlı köylerinin hak ettikleri yatırımı alacağını ve hizmet göreceğini söylemiştik. Amacımız, bölgemizi hem kültürel hem de yatırım açısından geliştirmek ve şehirleşmeyi sağlamaktı. Bu süreçte başbakanımız ve hükümetimizin sonsuz desteği için teşekkür ediyorum. Bakanlarımız da taleplerimizi asla geri çevirmedi. Şahsım ve bölge halkım adına herkese teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından katılımcılar Grup Otantik konserinin ve çeşitli etkinliklerin keyfini çıkardı. Festival etkinliklerle ve benzersiz konserlerle hız kesmeden devam edecek.(MHA)

Editör: Aynur DIRAĞAN