( 30-7-2024 … MHA … )  Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Beyarmudu Patates, Kültür ve Sanat festivali başladı.

 Efwedw                                                                                                              

Festivalin kültür ve sanat dalını oluşturan bölüm dün akşam ülkemize konuk olarak gelen ülkelerin gösterileri ile ilk önce Köprülü köyü daha sonra ise İncirli köyünde ülkelerine ait yöresel kıyafetleri ile halk dansları gösterilerini sundular.

Logo11
Adas Logo1-1

Beyarmudu Kültür ve Sanat Festivaline bu yıl Türkiye, Meksika, Sırbistan, Polonya, Hırvatistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ise Beyarmudu Halk Dansları ekibi katılarak dün akşam her iki köyde de gösterilerini gerçekleştirdiler.

Awd

Vatandaşların etkinliğe yoğun ilgisinin yanı sıra dün akşam İncirli köyünde İncirli Sosyal Tesislerinin de açılışı gerçekleştirildi.

Wde2323

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek yaptığı konuşmada ‘’ İncirli Köyüne kazandırdıkları çocuk oyun parkı, basketbol ve Voleybol sahalarını yanı sıra sosyal tesis içerisinde yaptıkları düzenlemeler ile köy halkımıza kazandırdık. Bundan sonraki hedefimiz köyümüze spor kulübü olmamasına rağmen çok iyi bir futbol takımına sahip olan bu köyümüze İncirli Spor Kulübünü kazandırmak olacaktır’’ dedi.

Adas     Logo12


Etkinlik sonrası ekiplere köy halkı tarafından yapılan fırın makarnası, hellimli, zeytinli, fırında patates ve tavuk ve ayrıca şammali tatlısı ikram edildi. (MHA)

QeGrfbrt

Editör: Fatoş Dalcı