Kuzey Kıbrıs’ta sanal bet oynatanlara banka ve sim kart satıldığını duyunca Van’dan apar topar bu işler için ülkeye geldiğini itiraf eden Sinan Aslan’ın 3 gün tutuklu kalacak

KKTC’de yasa dışı sanal bete oynatanlara banka kartı ve sim kart satıldığını duyunca akrabalarından para toplayarak farklı kişilere ait birçok banka kartı ve 58 adet sim kartı satmak için 15 gün önce ülkeye 90 günlük vize ile giriş yapan Sinan Aslan, ihbar sonucu Girne’de yakalandı.

Yapılan sorgulamada, tasarrufundaki kartları henüz kimseye satmadığını itiraf eden Aslan, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacıyla zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.

Kartları Türkiye’den satın aldı

Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez, olayla ilgili bulguları aktardı.

Suiçmez, alınan bir ihbar üzerine önceki gün Girne’de faaliyet gösteren bir otelin SPA bölümünde tespit edilen zanlının çantasında yapılan aramada yasa dışı sanal bahis ve suç gelirlerinin aklanması işlerinde kullanıldığına inanılan 18 adet banka kartı ve 58 adet sim kart ele geçirildiğini ifade etti.

Zanlının söz konusu banka kartları ve sim kartlarını Türkiye’de temin ederek satmak için ülkemize getirdiğine yönelik itirafta bulunduğunu dile getiren Suiçmez, söz konusu kartların herhangi bir suç amacıyla kullanılıp kullanılmadığının henüz tespit edilemediğini ifade etti.

KAYNAK: Havadis