Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü tarafından organize edilen “Güzel Oyun Basketbol” başlıklı panel, 20 Aralık 2017 Çarşamba günü, saat 14:30’da, Sağlık Bilimleri Fakültesi SBFYA 006 No.’lu Amfi’de gerçekleştirildi. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç’un moderatörlüğünde gerçekleşen panele, uzun yıllar Türkiye Basketbol Milli Takımı forması giyen ve basketbolu bırakmasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su olarak görev yapan Ömer Onan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü’nün yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi. Panelin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Ömer Onan ve Ahmet Sütçü’yü DAÜ’de ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını aktardı ve kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“Türkiye Basketbolda Bir Dünya Markası”

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, Türkiye’nin basketbolda bir dünya markası olduğunu belirterek, bunun temelinde yatan gerçeğin yapılan yatırımlar olduğuna işaret etti. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak ülkenin her yerine basketbol tesisi ve eğitimi getirmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Onan, öğrencilerin kariyeri ile ilgili sordukları soruları samimi bir şekilde yanıtladı. KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü de konuşmasında KKTC basketbolunun son yıllarda göstermiş olduğu gelişimden bahsetti. Federasyon olarak yapmakta oldukları altyapı ve eğitim çalışmalarını anlatan Sütçü, 17 yıl boyunca basketbol oynadığını ve Ömer Onan gibi bir isimle yan yana olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti. Sütçü, genç neslin basketbola göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnun olduğunu belirtti. Etkinlik sonunda Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ve KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü’ye, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

DAÜ Rektörü Makamında Kabul Etti

Oldukça keyifli geçen panelin ardından, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ile KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü’yü makamında kabul etti. Kendilerine DAÜ’ye olan ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün akademik ve sportif faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Ömer Onan ile Ahmet Sütçü de federasyonlarının çalışmalarını aktardı ve üniversitelerin basketbolun gelişimine nasıl daha fazla katkı sağlayabileceği tartışıldı.