Türkiye Cumhuriyeti (TC) televizyon dizilerinin vazgeçilmez aktörlerinden Can Yaman, yüksek lisans eğitimi için Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) tercih etti. 2017-2018 Akademik Yılı için DAÜ Turizm Fakültesi, Otel İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı’na kayıt yaptıran Yaman, eğitimine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en köklü devlet üniversitesinde devam edecek.

Can Yaman Kimdir?

Yugoslav kökenli olan Yaman, 1989 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaokulu Bilfen Koleji’nde, liseyi ise İtalya Lisesi’nde okudu. Okul hayatı başarılarla dolu olan Can Yaman, liseyi birincilikle bitirdi. Öğrenci değişim programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Yaman, burslu olarak okuduğu Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2012 yılında mezun oldu. 6 ay boyunca avukatlık yapan ve iki dil bilen Can Yaman, hobi olarak oyunculuk dersleri aldı.

İlk dizisi Gönül İşleri ile izleyici karşısına çıkan Yaman, canlandırdığı “Bedir” karakteri ile Sinem Kobal’ın hayat verdiği “Sevda” karakteri arasındaki gelgitli aşklar ile izleyicileri uzun süre ekranlara bağladı. Genç oyuncu dizinin final yapmasının ardından bu kez “İnadına Aşk” ile ekranlara geldi. Dizide “Yalın Aras” karakterine hayat veren Can Yaman, ekranın yeni fenomen aktörlerinden bir haline geldi. Yaman, şu anda “Dolunay” dizisinde “Ferit” karakterini canlandırıyor.