Ada Kent Üniversitesi Mütevetti Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, 40 senedir eğitimci ve işletmeci olduğunu belirterek, eğitimden başka işinin olmadığının altını çizdi. Bu ülkeye Türk yurdu diye 25 milyon Dolar para harcayarak üniversite kurduğuna dikkat çeken Emiroğlu, “Bu birikimi yıllardır başarıyla yaptığım işimden kazandım. KKTC’ye bazıları gibi apartman üniversitesi kurmadım, binayı da ben yaptım. Parayı banka üzerinden getirdim ve harcamayı da böyle yaptım” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÜCRETLERİNİ ÇALMIŞLAR”

Bu parayla dünyanın her ülkesinde yatırım yapabileceğini, ama kendisinin KKTC’ye yatırım yapmayı tercih ettiğini aktaran Talip Emiroğlu, “Üniversiteyi rektör Oytun Sözüdoğru’ya teslim ettik. Her zaman Kıbrıs’ta olamıyoruz, Türkiye’de de üniversitemiz var. Yanına aldığı Prof.Dr.Okan  Veli Şafaklı’nın damatı Zihni Öztürk ile birlikte öğrencilerin eğitim ücretlerini çalmışlar” dedi.

“ÖĞRENCİLERİ ÜCRETSİZ OKUTUYORUZ”

Şikayet ettiğini, polis kayıtlarına göre çalınan rakamın 600 bin Dolar olduğunu belirten Emiroğlu, “Bizim tespitlerimiz bir milyon Dolar’a ulaştı. “Biz bu öğrencileri mağdur etmeme adına, KKTC yükseköğretiminin zarar görmemesi adına parası çalınan 200’ün üzerindeki öğrenciyi ücretsiz okutuyoruz. Ama diğer taraftan da adalet beklerken, maalesef hırsızlar dışarı salındı.” Dedi.

59C856Db 522B 4F16 9289 C988444C0B3E“ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUM”

“Gerekçesi burada kanun farklıymış, yargılanmadan önce tutuklama olmazmış. Başımızın üstüne dedik, bekledik.” Diyen Talip Emiroğlu, “Ama ne yazık ki hırsızı bırakıp bizim gibi namuslu insanlarla uğraşmaya başlayanlar oldu. Hırsız Zihni Öztürk’ün hakkımda yaptığı asılsız şikayetin yapılan hırsızlığın önüne geçirilmesi gayretini üzüntüyle izliyorum.” Dedi.

“ŞANTAJ İÇİN DELİL OLUŞTURUYOR”

Emiroğlu, şu şekilde devam etti: “Şikayet konusu şuymuş:

Zihni Öztürk işe gireli henüz bir hafta olmuşken cep telefonuyla Ziya Öztürkler’e ben  bir zarf verirken videoya çekmiş. Bunu rüşvet verdi diye polise şikayet etmiş. Ne zaman etmiş? İki yıl sonra hırsızlıktan tutuklanınca.Amaç ne, bir suç bulalım da kendi suçumuzu hafifletelim. İki yıl niye bekledin kardeşim? Hırsızlık için işe girdiği ortada. Şantaj için delil oluşturuyor.

Elbette Polis bu konuyla ilgili gereken incelemeyi yaptı. Muhasebemizi didik didik etti. Şimdi bir milletvekilinin çıkıp bu konuyu sormadan meclise taşıması çok üzücü. Bari Polise sorsaydın.

Ziya Öztürk’lere zarf içerisinde kitabımı hediye götürmüştüm.”

Emiroğlu şunları söyledi:

Kendisi KKTC’ye geldiğim günden beri dostumdur. Bu ülkede eğitim işi yaptığım için, önce ona danıştım.

Ben kendisine o gün o kitabı verdiğimde, yani videonun çekildiği tarihten önce bizim Tıp Fakültesi açılması onayı Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmıştı. Yani tıp fakültesi onayı için kimseye bir şey vermem söz konusu değildir. Diğer taraftan Tıp Fakültesi onayı için Ziya Öztürkler imza atmıyor, bakan atıyor. Ziya beyle İstanbul’da da yemek yemişliğim çok oldu, geldiğinde buluşuruz. Kendisi çok dürüst bir insandır. Ayrıca saygın bir ailenin evladıdır. Siyaset yapmak için insanların şerefine dil uzatmamak gerekir. Ben genellikle hakkımda söylenenlere cevap vermem. Çamurun değerimi düşürmeyeceğim bilirim. Lakin Ziya Öztürkler gibi kıymetli birinin böyle asılsız iftiralara muhatap olması cevap vermeme neden oldu.

▪️Ada Kent Üniversitesinin kuruluş dosyasını, fakültelerini gidin inceleyin, yasalara aykırı en ufak bir durum varsa yarın kapatırım.

Bu ülkede yasalara uygun yapılan işleri yapmak için rüşvet mi veriliyor? Sn. Milletvekili Doğuş Derya hanımefendi lütfen bu sorumu cevaplasın.

Siz yatırımcıya böyle mi davranıyorsunuz, bir vekil olarak önce benim mağduriyetimi gidermeye çalışın. Hırsızın asılsız iddiasının peşinde gideceği nice hırsıza ceza verilmesini sağlayın. Yoksa hırsızlığı meşru hale getirirsiniz."