Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 4-11 Mart tarihleri arasında 2.’si düzenlenen Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali’ne katılacak 24 sanatçı Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret etti. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Bulgaristan, Etiyopya, Ukrayna, Azerbeycan, Sırbistan, Kazakistan, Mısır, Rusya, Ürdün, Hindistan Özbekistan, Türkiye ve KKTC’den 24 sanatçı grubuyla bir araya geldi. Mağusa Gelişim Akademisi’nde bir hafta boyunca halkın izlenimine açık olacak atölye çalışması yapacak sanatçılar,  10 Mart’ta saat 18:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda açılacak sergiyle üretimlerini sergileyecekler.


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter arter, “bu güzel tarih ve sanat kokan şehrimize öncelikle hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayarak Gazimağusa’nın kültür ve sanatta en önde koşan şehir olduğunu belirtti. Geçen yıl ilkini düzenledikleri festivalin büyük ilgi gördüğünü, Uluslararası Gazimağusa Sanat festivalinin 2.’sini düzenledikleri bu yıl MGA Tesislerinde 1  hafa süresince devam edeceğini, görevlerinin sanatın ve sanatçının önünü açmak olduğunu kaydetti. Böyle bir etkinliği destekleyerek büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade eden Arter, festivalin son gününde yapılacak sergiye sanatseverlerin ilgi göstereceğini ifade etti. Başkan Arter, bütün sanatçılara başarılar dileyerek, verecekleri emekler için teşekkür etti.


Sanatçı Arif Albayrak ise, tüm sanatçılara organizasyona katıldıkları için teşekkür ederek, tüm sanatçıları misafir eden ve organizasyona sponsorluk yapan Belediye Başkanı İsmail Arter’in ve belediye çalışanlarının en büyük teşekkürü hak ettiğini söyledi. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri sanat çalıştayının tüm sanatçıların güzel duygularla ayrıldığını ve ellerinde çok güzel eslerler kaldığını, bu yıl da aynı şekilde güzel eserler kalacağını, bu eserlerin depolarda çürümemesi gerektiğini, müze kent ve şehircilik konusunda çalışma yapan hocaların da katkısıyla Eskişehir’de yapılan gibi sanat müzesinin Gazimağusa’da başlatılması gerektiğini belirtti.


Sanatçı Zühre Özkaraman’ın sanatçıları tanıttığı ziyarette, sanatçılar Gazimağusa Belediye Başkanı’na kitaplarını takdim etti.