UBP’de kurultay öncesi örgüt seçimleri devam ederken, Mağusa’da sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Oğuzhan Hasipoğlu’nun tek aday olarak seçime gitmesi ve bir milletvekili olarak ilçe başkanlığını sürdürmesi beklenirken, İsmail Özyurt’un adaylığı, dengeleri değiştirdi.

Genel Merkezin “her ilçede milletvekili İlçe Başkanı” strateji, bu aşamada Mağusa’da sekteye uğradı. İsmail Özyurt’un “Sunat Atun’un adayı” olarak tanımlanması, Hasipoğlu’nun tepkisine neden oldu. Iddiasız bir adayla, sırf seçim olsun diye yarışmak istemeyen Hasipoğlu, geri adım attı.

Bu kez, yine Atun ile genel seçimler nedeniyle aynı çizgide olmayan iş insanı Hasan Onalt adaylık başvurusu yaptı. Kale Boya sahibi Onalt, ülkenin en büyük yerli üreticilerinden biri olarak biliniyor. Hüseyin Özgürgün’ün ise gelişmelerden rahatsız olduğu, son ana kadar Hasipoğlu’nun adaylığı için devrede olduğu öğrenildi.

Onalt’ın ise adaylık başvurusunu Hasipoğlu adaylıkta. çekildikten sonra yapması, dolaylı bir işbirliğini gündeme getirdi. UBP kurultayı öncesinde yine kıran kırana ve stratejik hamlelerin ön plana çıktığı saatler yaşanıyor.

KAYNAK: Haber Kıbrıs