Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi Hükümet kurma görevini üstlenen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün Cumhurbaşkanı’na görevi iade etmesinin ardından toplanarak süreci değerlendirdi.


Parti Meclisi Toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, doğru olanın 7 Ocak 2018’de gerçekleştirilen erken genel seçimde yüzde 35.58 oranında oyla 21 Milletvekili çıkararak birinci parti olan Ulusal Birlik Partisi’nin halkın iradesi gereği ülke yönetiminde olması gerektiğine dikkat çekildi.


Seçimin hemen ardından başlatılan UBP’siz hükümet kurma çalışmalarının ilerletildiği bir ortamda görev alan Ulusal Birlik Partisi’nin bir parti dışındaki siyasi partilerle görüştüğü hatırlatılan açıklamada, 2’li koalisyonların dahi zorlandığı bir yapıda 4’lü koalisyonun ülkeye hayırlı olamayacağı kanaati dile getirildi.


Açıklamada, yapılan açıklamalardan 4’lü hükümetin Kıbrıs konusunda ortak tutum sahibi olmamasının ülkede bir ilk ve büyük zafiyet olacağı savunuldu.


Ulusal Birlik Partisi’nin Kıbrıs Türk Halkının hak ve çıkarlarının korunup kollanması konusundaki hassasiyetinin ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile sıcak ilişkilerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtilen Parti Meclisi açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğinin sağlanmasına yönelik başlatılan AfrinHarekâtı’na ve Kardak’taki onurlu duruşuna ilk günden olduğu gibi desteğimiz tamdır” ifadelerine yer verildi.


Açıklamada, Ulusal Birlik Partisi’nin ülkeye ve halka hizmet yolunda halkın iradesinin değil, Meclis aritmetiğinin verdiği muhalefet görevinde de üzerine düşeni layıkıyla yapacağı kaydedildi.


Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi açıklamasında ayrıca Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün önderliğinde yaklaşan Yerel Yönetim seçimlerinin hazırlıklarına başlama kararı aldığı da bildirildi.