(27.10.2023….MHA…..) "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Konseri," dün akşam Gazimağusa'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda büyük bir coşku ve heyecan eşliğinde gerçekleşti.

KONSER-1

Konser, Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından organize edildi.

130 kişilik bir ekip tarafından sahnelenen bu muhteşem gecede, Mücahit Marşı, Dağ Başını Duman Almış, Burası Muştur, İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı gibi önemli eserler yer aldı.

KNS-1

Bu eserler, davetliler tarafından alkışlar eşliğinde heyecanla söylendi.

KN

Gecede, Ankara ve İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin solistleri yanı sıra DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği programı korosu ve Otello Çok Sesli Korosu da unutulmaz bir performans sergiledi.

Davetlilerin yoğun isteği üzerine İzmir Marşı iki kere söylendi.

TAN

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk gecede söz aldı.

Tan Sağtürk 'Çok heyecanlıyım. Cumhuriyetimizin 100.yılı. Büyük liderimiz Atatürk'ümüzün ve silah arkadaşlarının minnetle anıyorum ve önlerinde saygıyla eğiliyorum.' dedi.

MTN

Gece sonunda Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, duygusal bir konuşma yaparak geceyi düzenleyenlere ve katkı sunanlara içten teşekkürlerini iletti.

Ayrıca, "Geleceğe güvenle bakıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz" sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve Milli Mücadele'nin unutulmaz isimleri Rauf Raif Denktaş ile Dr. Fazıl Küçük'ü rahmet ve şükranla andı. (MHA)