Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği‘nin dün akşam Rauf Raif Denktaş düzenlediği törenle 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda görev yapan gazilere şeref madalyası takdim edildi.

Gazimağusa’da yapılan ilk madalya takdim töreninde 202 Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi ile hayatta olmayan 31 gazinin eşlerine madalyaları verildi.
Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Adil Çümen konuşmasında, 43 yıl önce kimimiz denizden havadan ki karadan Kıbrıs’a çıkarma yaptıklarını ve mücahitlerle buluşup omuz omuza çarpıştıklarını ve KKTC’yi vatan yaptıklarını ifade ederek, “ne mutlu bizlere ki bugün bağımsız bir devle olarak anavatanın gölgesinde ve desteğiyle yolumuz devam ediyoruz. Ne mutlu bize ki devem ettiğimiz sürece bayraklarımız göklerden dalgalanacaktır, kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Etkinliğe Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de katılarak gazilere madalyalarını takdim ederken, ayrıca Gazimağusa Kaymakamı Mehmet Nurettin ile askeri yetkililer madalya takdimi yaptı. Türk Barış Kuvveleri Gaziler Derneği Gazimağusa Şube Başkanı ve Genel Sekreteri Mustafa menteşe ise ev sahibi olarak madalyalarını almaları için gazileri sahneye çağırırken, özellikle hayata olmayan gazilerin eşleri madalya alırken duygulu anlar yaşadı.

Derneğin Genel Başkanı Adil Çümen’in verdiği bilgiye göre, 29 Aralık’ta Lefkoşa’da, 14 Ocak 2018’de Girne’de, 21Ocak’ta ise Güzelyurt’ta madalya töreni yapılacak.