Hem Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin, hem de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin tomografi cihazları arızalandı. Tomografi cihazlarının, her iki devlet hastanesinde de günlerdir devre dışı kalması hastaları mağdur etti.

 

Hem Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin, hem de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin tomografi cihazları arızalandı. Tomografi cihazlarının, her iki devlet hastanesinde bir süreliğine devre dışı kalması hastaları zor durumda bıraktı. Lefkoşa’da tomografi cihazı tamir edilirken, Mağusa’daki tüp cihazının gelmesini bekliyor.

Gazimağus Devlet Hastanesi’ndeki tomografi cihazının arızalanmasının ardından hastalar, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mağusa’nın yükünü de çekmeye başlayan Lefkoşa Hastanesi’ndeki tomografi cihazı, kısa sürede arızalandı. Bu sürede Gazimağusa Hastanesi’nin tomografisindeki arıza giderilmiş, bu kez de Lefkoşa’nın tomografileri Gazimağusa’ya yönlendirilmişti. Fakat Gazimağusa Hastanesi’ndeki tomografi yeniden arızalanarak devre dışı kaldı.

Hastalar, tomografi cihazlarının arızasından dolayı büyük mağduriyet yaşıyor.

Tomografi cihazına ihtiyaç duyan hastaların büyük yol açan arızanın giderilmesi için Türkiye’den uzman ekip ve gerekli tüpün KKTC’ye geldiği, Gazimağusa Hastanesi’ndeki çalışmaların da birkaç gün içerisinde tamamlanarak cihazın yeniden hizmete gireceği açıklandı.

Sucuoğlu: “Kullanım çok yüksek”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tomografi cihazının ilk arıza yaptığında sorunun giderildiğini ancak bu kez de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tomografi cihazının arıza yaptığını söyledi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tomografi cihazı ihtiyacı doğan hastaların Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiklerini kaydeden Sucuoğlu, Gazimağusa’daki cihazın da aşırı yoğunluk nedeniyle bir kez daha arıza verdiğini bildirdi. Dün itibarıyla adanın her yerindeki hastalar Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden hizmet alıyor.

Faiz Sucuoğlu, nüfusa göre MR ve tomografi kullanımının çok fazla olduğunu ve bu miktarın, dünya standardının üzerine çıktığını açıkladı.

Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki tomografi cihazındaki arızanın giderilmesi için Türkiye’den ekip geldiğini ve arıza giderme çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

Ekip ve tüp geldi

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mustafa Hasoğlan ise hastanelerindeki tomografi cihazında sorun olduğunu ancak sorunun 1-2 gün içerisinde çözüleceğini söyledi.

Dr. Mustafa Hasoğlan, sorunun çözümü için Türkiye’den ekip ve tüpün geldiğini, tüpün monte edilmesinin ardından da cihazın yeniden hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.