Ayia Napa’da 12 İsrailli turist gencin tecavüzüne uğradığını öne süren 19 yaşındaki İngiliz turist kız bugün tekrar mahkemeye çıkartıldı.

Tecavüze uğradığını iddia eden 19 yaşındaki Briton'un ifadesini yalan verdiği gerekçesiyle tecavüz davasında yer alan 12 İsrailli genç ise serbest bırakıldı.
Sahte tanıklık nedeniyle kamuya zarar vermekle karşı karşıya kalan ceza yasası uyarınca, bir yıl hapis cezası ya da para cezası alması bekleniyor.



İsrailli Yahudiler 19 yaşındaki Briton’a yapılan grup tecavüzünü kınadı.
19 yaşındaki kız, İngiltere ve İsrailli medya temsilcileri ile birlikte Gazimağusa Bölge Mahkemesinde bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede güçlü polis kuvvetleri vardı. Sunulan ifadede belirtildiği gibi, tanık davaları yoktu. Görsel-işitsel kanıtlar gibi diğer kanıtlar da açıklanmamıştır. Aynı zamanda, ikinci savunma avukatı, 19 yaşındaki kız ile konuşma fırsatı bulamadığını söyledi. Dün, yabancı avukatının tıbbi nedenlerden dolayı bulunmaması nedeniyle dava ileri bir tarihe ertelendi.Aynı zamanda Briton'un tutuklanmasına karar verdi. Tecavüze uğrayan Briton’un iftira atmasının sebebinin ise bazılarının onu çektiğini fark ettiğinde, incinmiş ve şikayet etmiş.

Gözaltında tutulan İsrailli gençler, avukatları aracılığıyla serbest bırakıldı ve 19 yaşındaki çocuğa karşı dava açmaya niyetli.