Tatlısu Belediyesi ve Final Organizasyon işbirliğiyle geçtiğimiz Pazar günü 4. sü düzenlenen Ot Kültür Festivali gerçekleşti. Ada geneli yağan yağmur festivale katılımı çok etkilese de, katılım yine yüksek düzeyde ve çok güzel geçti.



Zaman zaman kısa, seyrek yağmur yanında iki defa da şiddetini arttırsa da, organizasyondaki bütün etkinlikler başarıyla gerçekleşti. Festivale katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasında “Bu yağmurlu havada festival olacak mı diye tereddüt ettim ama şu sonuca vardım yağmur berekettir bu bereketini istiyoruz mademki e biraz sıkıntı da verirse sıkıntısına da katlanacağız” dedi.



TÜM ETKİNLİKLER BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ
Festivalde gün boyunca canlı soğuk heykeller, uzun adamlar, fırçası ile makyajda Sahavet Aslan, kalemi ile ücretsiz karikatür ve portre çiziminde Mustafa Tozakı yer aldı.



Şaşırtıcı sihir gösteriyle Yetenek Sizsiniz Türkiye finalisti Komedyen illüzyonist Enver Ertaş, kukla ve Jonglör gösterileriyle Erkan Obüs, İskele Belediye Pandomim Tiyatrosu ekipleri büyük beğeniyle izlenirken, bol alkış aldı. Değirmenlik Belediye orkestrası, grup Positrone, o ses türkiye ‘ deki başarılı sanatçımız Günay Mimar büyük ilgi gördü.



MURAT KEKİLLİ SAHNE ALDI
Festivalin finalinde ise “ Duyanlara Duymayanlara” adlı cover parçaları ile güzel bir çıkış yakalayan grubumuz Passnote, Vokalisti ile adamıza gelen Türk Rock müziğinin önemli temsilcilerinden Murat Kekilli ile sahne aldı.



Yağmurun şiddetinin arttığı anlarda sahne alan Kekilli’yi dinlemeye gelenler, konser sonuna kadar yağmura rağmen alandan ayrılmadılar.



ORCAN ve TOZAKI'DAN AÇIKLAMA
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orcan ve Final Organizasyon Direktörü Yıltan Tozakı ortak yaptıkları açıklamada, ada geneli beklenen yağmur karşısında festivalin iptalini düşünseler de, festivalin büyük bir katılımla, tüm programların başarılı bir şekilde gerçekleştiği ve yağmur yağmaması durumunda festivale çok iyi hazırlandıkları için büyük bir izdiham olacağı ve Tatlısu’ya gelen halkın sığmayacağını düşündüklerinden bu konuda da şanslı olduklarını dile getirdiler.Büyük bir katılım ve başarı ile gerçekleşen festivalde, tüm katılımcıların mutlu ayrıldıkları gözlerden kaçmadı.