Suriye resmi ajansı SANA tarafından yayınlanan habere göre, Suriye'nin yedi yıldan fazla süredir Suriye ve halkına karşı yürütülen muhtelif yönlü savaş ve terör saldırıları nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kalan tüm vatandaşları vatanlarına dönmeye davet etti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı'nda yetkili, SANA'ya yaptığı açıklamada: ordu ve silahlı kuvvetlerimizin muhtelif bölgelerde adlarında farklı özlerinde aynı terör örgütleri ve işverenlerine karşı sağladığı şanlı zaferler ışığında gerek askeri operasyonlar gerekse uzlaşma yoluyla yüksek sayıda bölgeyi terörden kurtardıklarına vurgu yaptı.

Bunun sonucunda yurtiçinde tehcir edilen çok sayıda vatandaşın evlerine ve normal yaşamına döndüklerine vurgu yapan kaynak; bu bağlamda Suriye devletinin savaş koşulları ve terör saldırıları nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kalan tüm vatandaşları anavatana dönmeye davet ettiğinin altını çizdi. Yetkili kaynak ordu birliklerimiz ve silahlı kuvvetlerimizin teröristlerin ele geçirdikleri bölgelerin büyük çoğunluğunu kurtarıp kontrol ve güvenliği temin ettiklerine dikkat çekti.

Suriye’nin vatandaşlarının can ve mal güvenliklerinin yanı sıra onurlu yaşam ve temel gereksinimlerini karşılama sorumluğunda olduğunu belirten yetkili kaynak; gerekli tüm hizmetleri temin etme özen ve gayretinin de altını çizdi.