İhbar üzerine tespit edilerek üzeri yoklanan ve tasarrufunda 100 mg uyuşturucu madde olduğuna inanılan sentetik cannabinoid türü madde bulunan Gazimağusa sakini H.G( E-33 )polis tarafından tutuklandı.
Bugün 7.5.2019 tarihinde, zanlı uyuşturucu madde tasarrufu suçu ile ilgili Gazimağusa mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındı.

Meselenin tahkikatını yapan Gazimağusa narkotik şubede görevli Hasan Derman yemin tahtında olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Derman şahadetinde, 6.5.2019 tarihinde, Gazimağusa’da İsmet İnönü bulvarı üzerinde bir kişinin yaya olarak düzensiz yürümekte olduğuna dair alınan bilgi üzerine olay mahalline intikal ettiğini aktardı. Derman şahadetine devamla cadde üzerinde bulunan bir market önünde zanlıyı tespit ettiğini, yaptığı kontrolde sırt çantasının yan cebinde, üzerinde yazı bulunan bir kâğıt parçasına sarılı uyuşturucu madde olduğuna inanılan 100 mg ağırlığında sentetik cannabinoid türü madde bularak emare olarak aldığını, zanlıyı tutukladığını, konu uyuşturucu maddeyi tanımadığı bir kişiden aldığını beyan ettiğini aktardı.

İkametgâhındaki arama temiz çıktı
Aynı gün zanlının Yeni Boğaziçi köyünde bulunan ikametgâhında arama yaptığını ancak kanunsuz bir şey bulunamadığını aktaran Derman meselenin tahkikatına devam edebilmesi için zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)