Rus uyruklu bir çiftin Alagadi-2 plajında çantasının çalınmasıyla ilgili tutuklanan 3 genç, serbest bırakıldı.

Alagadi-2 Halk Plajı’nda, Arapköy’de sakin Rus uyruklu Sergey Murashov ve eşine ait çantanın sirkat edilmesiyle ilgili polisin soruşturması sürerken, ilk etapta zanlı olarak görülen ve önceki gün tutuklanan üç gencin olayla bağlantısı olmadığı tespit edildi. Gençler, mahkemeye çıkarılmadan salıverildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde önceki gün görüşülen olayla ilgili tutukluluk duruşmasında, Esentepe Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Aziz Köktaş, 14 Ağustos tarihinde 17.00-18.30 saatleri arasında Alagadi-2 Halk Plajı’nda, Arapköy’de sakin Rus uyruklu Sergey Murashov’a ait açık mavi renkte küçük bayan el çantasının sirkat edildiğini ve söz konusu çanta içerisinde de toplam 300 Euro, 200 dolar ve 60 TL nakit para ile kredi kartının, kimliği meçhul kişiler tarafından sirkat edildiğini söylemişti.

Meseleyle ilgili şüphelenilen S. İ., E. H., ve A. A, önceki gün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılıp, aleyhlerinde bir günlük tutukluluk emri alınmıştı.

Yürütülen soruşturmada, söz konusu şüphelilerin meseleyle ilgili bağlantılarının olmadığını tespit eden polis, üç genci serbest bıraktı.