[embed]https://youtu.be/bgmCEcrysug[/embed]

“SOKAKTA SANAT VAR, SANATA DOKUNUYORUM” SLOGANI İLE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazimağusa Belediyesi, Dünya Sanat Günü kapsamında 3 etkinlik gerçekleştirdi.

“Sokakta sanat var, sanata dokunuyorum” etkinliği, “Geçmişten günümüze Mağusa” isimli fotoğraf sergisi ve Belediye Tiyatrosu’nun “Üfür üfür tıs etti” isimli komedi oyunun prömiyer gösterimi peşi sıra yapıldı.
Suriçinde yapılan ilk etkinlik “Sokakta sanat var, sanata dokunuyorum” e 17:30’da Zafer Anıtı Çemberi’nden kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü Namık Kemal Meydanında son buldu.

Sanat atölyeleri yaptıkları çalışmalarla suriçini açık hava atölyesine dönüştürdüler.
Kortejden sonra konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı “ Bu tarihi şehirde, bu tarihi meydan da hep söylediğimiz şudur “ bu şehir sanata doymaz, sanatçıya doymaz”. Bu gün bu kalabalığı, bu sanat severleri , sanatçıları burada gördükten sonra Gazimağusa’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sanat başkenti olduğunu söylerdim bu gün ilan ediyorum. Hız kesmek yok, yolumuza son sürat devam edeceğiz. Gazimağusa’yı ülkemizdeki sanatçıları yurt dışına tanıtmaya devam edeceğiz. Ne kadar çok sanat o kadar çok barış ve kardeşlik aşk demektir. Onun için hepinizi canı gönülden kutlarım” diyerek Mağusalılara teşekkür etti.