Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 10. Mormenekşe Enginar Festivali’ne katılmak için ülkemizde bulunan Şile Kadınlar Derneği’ni kabul etti.

Gazimağusa Belediyesi’nin de destek verdiği Mormenekşe Enginar Festivali’ne katılacak grup, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı’nın önderliğinde belediyeye geldi. Şile Kadınlar Derneği Başkanı Esin Tonbul, Belediye Başkanı İsmail Arter’e yöresel ürünler takdim ederken, Belediye Başkanı İsmail Arter de tüm dernek üyelerine Kıbrıs’la ilgili kitaplar hediye etti.



Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, tek millet 2 devlet anlayışı ile dernek üyeleri ile tekrardan kaynaşmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 2 yıl önce başlattıkları gönül bağını daha da pekiştirdiklerini, bu etkinliklerin aratarak devam etmesini temenni etti ve kadınlara geldikleri için teşekkür etti. Acı, aynı zamanda Başkan İsmail Arter’e de kendilerini ağırladığı için teşekkür etti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Şile Kadınlar Derneği’nin Gazimağusa’yı ve belediyeyi ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu, sosyal içerikli etkinliklerle ilgili istişare yaptıkları Kaymakam Dürdane Acı’ya da katkıları için teşekkür etti. Mormenekşe Enginar Festivali için ülkemize gelen Şile Kadınlar Derneği’ni kardeşlik ve kültürel ilişkileri pekiştirmek adına her zaman Gazimağusa’ya beklediğini söyledi.

Şile Kadınlar Derneği Başkanı Esin Tonbul ise, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı’nın önderliğinde ve daha önce kurdukları köprülerle belediyeyi ziyaret ettiklerini, yavru vatanda olmaktan mutlu olduklarını, Kıbrıs uzak gibi görünürken aslında kendi vatanları gibi olduğunu gördüklerini ifade etti. Tonbul, Gazimağusa Kaymakamı ve tüm muhtarları Şile Muhtarlığı ile birlikte Şile’de ağırlamak istediklerini ifade ederek, Başkan İsmail Arter’i de Şile’ye davet etti.