Galatasaraylı Selçuk İnan, Cristiano Ronaldo'nun "CR7" si gibi kendisinin de "S8" markası ile tanındığını ve adına tescilli olduğunu iddia ederek S8 ismini kullanan Samsung'a dava açtı. "S8" marka telefonların imhasının yanı sıra 110 bin TL tazminat isteyen İnan'ın talebini mahkeme reddetti.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un çıkardığı S8 modelinin Türkiye'deki isim hakkının kendisine ait olduğunu iddia eden Selçuk İnan, sosyal medyada kullandığı ismini de kanıt olarak göstererek şirkete dava açtı.

Haksız rekabet teşkil eden eylemlerinin men edilmesini isteyen İnan, ticari ürünlerde, evraklarda, kataloglarda, internet sitesinde, sosyal medya organlarında ve her türlü tanıtım ile ticari faaliyetlerde s8 şeklindeki markasal kullanımların durdurulmasını talep etti. Dava sonuçlanıncaya kadar ürünlerin üzerindeki markaların silinmesini ya da ürünlerin imhasına karar verilmesini de isteyen Selçuk İnan, 10.000 TL maddi, 100.000 TL manevi toplam 110.000 TL tazminatı, Samsung'un 8 Haziran 2017 itibaritle faizliyle ödemesini istedi.

Selçuk İnan'ın Türk Patent Enstitüsü S8 markasını 2013'te kendi adına tescil edildiğini belirten mahkeme, İnan'dan önce S8 markasını Audi ve Altın Marka AŞ şirketlerinin de aldığını, Samsung'un ise Galaxy ve Samsung ibareli birçok seri markasını 2010'da tescil ettirdiğini kaydetti.

"SAYILAR KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR."

"Kelimeler ve sayılar kimsenin tekeline verilemez. Markasının bir bütün olarak incelemesinde Samsug'un tanınmış markasında ön planda olan unsur Galaxy ibaresi olup, S8 gibi asıl markanın önüne ve arkasına eklenen sayı ve kelimeler ise uygulamada cep telefonun modelinin bir üst model ve teknolojik olarak piyasaya çıkan yeni bir ürünü çağrıştırmakta olduğu bilinen bir gerçektir."

açıklaması ile açılan davayı reddetti. Selçuk İnan ise reddedilen tedbir kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.