Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kamu İşçileri Sendikası ( Kamu- İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi.

Ahmet Serdaroğlu, yeni yönetim kurulu ile görev başında olduklarını, bu nedenle bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Besim:” Sağlık siyaset üstü tutulmalı”

Sağlık ve eğitimin topluma hizmet veren en önemli kurumlar olduğunu belirten Serdaroğlu, sağlık alanında istenilen noktaya gelmek için başta sivil toplum örgütleri olmak üzere her kesime büyük görev düştüğünü kaydetti.

Sağlık Bakanı Filiz Besim, toplumsal mücadelede sivil toplum örgütleri ve sendikaların önemli bir yeri olduğunu, Kamu-İş Sendikası’nın da 30 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.
Sağlığın siyaset üstü tutulması gereken bir hizmet olduğunun altını çizen Bakan Besim, yıllardır sağlığın bir devlet politikasından uzak tutularak, her döneme göre şekillendiğini söyledi.

Besim, Koruyucu sağlık hizmetlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini, meslek hastalıklarının önüne geçilmesi için iş yeri hekimliğinin önemli olduğunu, sağlık alanında işbirliği ile ilerleme kaydedilebileceğini sözlerine ekledi.