Rum Lider Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) gerçekleştirilecek yeni tur sondajların sonuçlarına ilişkin temkinli iyimserlik dile getirdi.


Fileleftheros ve diğer gazeteler, Nikos Anastasiadis’in, Güney Kıbrıs’ta dün başlayan “Kıbrıs: Avrupa’nın Yeni Enerji Kapısı” konulu 5’inci Enerji Sempozyumu’nda konuştuğunu, Güney Kıbrıs’ın enerji planları ve hükümeti döneminde bu konuda gerçekleştirilen çalışmalara geniş şekilde değindiğini yazdılar.

Habere göre Anastasiadis konuşmasında, yeni tur sondajların, Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz ve AB’nin enerji haritasında önemli bir oyuncu olup olmayacağını belirleyeceğini, bu konuda temkinli iyimserliğe sahip olduğunu ifade etti.

Anastasiadis konuşmasında ayrıca, “Türkiye’nin dönem dönem gerçekleştirdiği kışkırtmalara rağmen, takındıkları tavırla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına desteklerini gösteren” doğal gaz şirketlerine de teşekkürlerini dile getirdi.

Habere göre söz konusu sempozyumda Yunanistan Enerji Bakanı Yogos Statakis, Güney Kıbrıs Meclisi Başkanı Dimitris Silluris ve Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü Yürütme Müdürü Kostis Stambolis de birer konuşma yaptılar.