İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, kent güvenliği ve Mobese sistemi ile ilgili gelişmeler konusunda basına açıklamalarda bulundu.

Baybars: Mobese, plaka tanıma sistemi ve kent aydınlatmaları ile ülkedeki suç oranları düşürülecek. Suç işlemede koruyucu tedbir noktasında çalışmalar hızlandırılıyor.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, kent güvenliği ve Mobese sisteminin yakın zamanda hayata geçirileceğini kaydederek, suçların önlenmesi konusunda Mobese’nin ciddi katkılarını göreceklerini söyledi.

Araba plakalarını tanıma sistemi geliyor

Baybars, “Bu proje çok önemli. Suçluların kaçış noktalarında birtakım tedbirler alınması, özellikle plaka tanıma sisteminin bu sistemin içine entegre olmasıyla birlikte ciddi anlamda motorlu araçların kayıt altına alınması da sağlanacaktır” dedi.

Bu sistemle hem motorlu araçların seyrüseferini, kaydını ve sigortasını kontrol etmek, hem de suçların önlenmesinde etkili bir yöntem olduğunu düşündüklerini anlatan Baybars, bununla ilgili bir protokol onay yasasının meclise sunulduğunu ancak, bunun dışında bir de Kentsel Güvenlik Yasa Tasarısı’nın hazırlanarak, kameralardan elde edilen verilerin özel hayatın gizliliğine, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na sıkı suretle bağlı kalınması noktasında kısıtlayıcı hükümler getirildiğini söyledi.

Baybars, iki tasarının da meclis açıldığında geçecek öncelikli tasarılar olduğunu vurguladı.