Malili göçmen, Fransa'nın başkenti Paris'te balkondan sarkan 4 yaşında bir çocuğu binaya tırmanarak kurtarmış ve sosyal medyada "kahraman" ilân edilmişti. Örnek davranışından ötürü, Emmanuel Macron , Malili genci Elysee Sarayı'nda ağırlayarak cesaret madalyası vermiş ve genç adama Paris İtfaiyesi'nde iş verilmişti.


MALİLİ GENÇ, BALKONDAN SARKAN 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU, BİNAYA TIRMANARAK KURTARMIŞTI


Paris'te balkondan sarkan 4 yaşındaki bir çocuğu binaya balkonlardan tırmanarak kurtaran Malili göçmen Mamoudou Gassama'ya, Fransa vatandaşlığı verildi. Gassama'ya Mayıs ayındaki olayın ardından Fransa'da oturma izni verildi ve gösterdiği kahramanlık nedeniyle de vatandaşlık işlemleri hızlandırıldı.


FRANSA'YA YASA DIŞI YOLLARDAN GİRMİŞTİ


Fransa'ya geçen yıl yasadışı yollardan giren Gassama, Paris'te inşaatlarda çalışıyordu. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 22 yaşındaki Gassama'yı arayıp cesaretinden ötürü tebrik etmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Elysee Sarayı'nda ağırladığı Gassama'ya cesaret madalyası vermiş, genç adama Paris itfaiyesinde iş verilmişti.


O ANLAR, SOSYAL MEDYADA BİNLERCE KEZ PAYLAŞILMIŞTI


Mamoudou Gassama'nın saniyeler içinde balkondan balkona atlayarak düşmek üzere olan çocuğu kurtardığı video, sosyal medyada binlerce kez paylaşılmıştı.


GENÇ ADAMIN LAKABI, 'MALİLİ ÖRÜMCEK ADAM' OLDU


Genç adamın lakabı da "Malili örümcek adam" oldu. Le Parisien Gazetesi'ne konuşan Gassama,"Çocuk olduğu için yardıma koştum. Tırmanıverdim. Çocuğu kurtarabildiğim için mutluyum" dedi. Balkondan sarkan 4 yaşındaki çocuğun anne ve babası ise olay esnasında evde değildi. Polis, olay sonrası çocuğun babasının ifadesini almıştı.