Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bugün gerçekleşen seçim sürecini değerlendirdi. TDP Genel Merkezi’nde basına açıklama yapan Özyiğit, ülkemizin bir seçimi daha geride bıraktığını ifade ederek, UBP’nin bu seçimi birinci bitirdiğini kaydetti.


Özyiğit açıklamasında, halkın kendilerine bir görev verdiğini ifade ederek sonuçların bekledikleri gibi olmadığını ve bunların tamamını parti yetkili organlarında değerlendireceklerini kaydetti.

Özyiğit şunları kaydetti:

“Halkımız bize bir görev verdi. İyi yoldasınız, bu yolu alanında deneyimli, geçmişi temiz güçlü bir kadroyla perçinlerseniz çık daha yukarıya çıkabilirsiniz dedi. Biz de yola koyulduk ve geçmişi temiz bir kadro kurduk. Bu doğrultuda bu kadroyu oluşturan tüm arkadaşlarıma, katkı koyan görevli arkadaşlarıma ve PR ekibine ve gönüllü elemanlara, parti çalışanlarına içtenlikle teşekkür ederim. Son derece azimli kararlı bir şekilde çok önemli bir başarı gösterdiler. Elbette, sonuçlar ortada… Sonuçlar beklediğimiz gibi değil. Tüm bunları oturup parti yetkili organları değerlendirecektir.”

"Hem talan var diyeceğiz, hem de kenara çekileceğiz. Bu kabul edilemez"

Özyiğit şunları kaydetti:

“Toplumun bir değerlendirme yapması gerekiyor. Halk bir yandan seçim sistemini mi beğenmedi? Bize göre seçim süreçleri, görüşlerin bir şekilde sandığa yansıtıldığı yerdir. Kenara çekildik de hem düzenden şikayet edeceğiz, ‘talan var’ diyeceğiz, bir yandan da boşver sandığa gitmeyi deyip kenara çekileceğiz’ bu kabul edilemez. Çözümünü birlikte üretmemiz gerekiyor.”

Özyiğit, karma oylarla ilgili ellerine çok ciddi bilgiler geldiğini de ifade ederek, sonuçların net olarak açıklanmasından sonra sağlıklı bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.