Serdarlı – Gönendere Anayolunda 2018 yılı Nisan ayında meydana gelen trafik kazasında Hasan Maraşlı’nın ölümüne neden olan sanık Atıf Sunar 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Serdarlı – Gönendere Anayolunda 26 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Hasan Maraşlı’nın ölümüne neden olan sanık Atıf Sunar hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik neticesinde ölüme sebep olma”, “Gerekli dikkat ve ihtimamı göstermeden araç sürerek trafik kazası yapmak”, “Aceleyle halka tehlike teşkil edecek şekilde motorlu araç kullanıp kaza yapmak” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Sunar, 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Yüz yüze çarpışmışlardı

Sanık Atıf Sunar, 26 Nisan 2018 tarihinde başkasının adına kayıtlı olan ve sahibinden izinsiz olarak aldığı JZ 139 plakalı araçla Serdarlı – Gönendere anayolunda Serdarlı istikametinden Gönendere istikametine doğru seyrederken dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu yolun solunu muhafaza etmeyerek sağ şeride geçmiş ve karşı istikametten gelen Hasan Maraşlı yönetimindeki EF 528 plakalı araç ile yüz yüze çarpışması sonucu ölümle neticelenen trafik kazası meydana gelmişti. JZ 139 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralanmış, EF 528 plakalı araç sürücüsü Hasan Maraşlı ise olay yerinde hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: Gündem Kıbrıs