KYK Öğrenci Yurdunda propaganda nitelikli yasaklı yayın bulundurduğu için tutuklanan zanlı Hamza Aşkan, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis ekipleri aldıkları ihbar üzerine  öğrenci yurdunda 316 numaralı odada kalan Hamza Aşkan’ın odasında bir arama yaptı. Yapılan aramada USB, hafıza kartı, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarının yanı sıra 3 adet propaganda nitelikli yasaklı yayın olan kitap bulundu. “Propaganda nitelikli yasaklı yayın bulundurma” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Aşkan, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Emareler incelemeye gönderildi

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, 22 Mayıs tarihinde alınan bir ihbar üzerine zanlı Hamza Aşkan’ın kaldığı yurtta ki odasına bir polis ekibince arama yapıldığını söyledi. Yücetürk, konu odada yapılan aramada 3 adet USB, 1 adet hafıza kartı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet cep telefonu, yatağın altında 1 adet “Kürdistan Tarihinde Dersim” isimli kitap, 1 adet “Çirüskek Brexwedena Kobane” isimli kitap ve 1 adet Aram yayını olan ve Abdullah Öcalan’ın görüşlerinin bulunduğu not defterinin bulunarak emare alındığını açıkladı. Zanlı Aşkan’ın 22 Mayıs tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak 2 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini belirten Yücetürk, konu emare kitapların, not defterinin ve elektronik eşyaların incelenmek üzere PGM’ye gönderildiğini, ayrıca kitaplarla ilgili TC’ye yasaklı yayın olup olmadığı konusunda yazılar yazıldığını söyledi. Yücetürk, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Hamza Aşkan’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

KAYNAK: Yeni Bakış