Sağlık Bakanı Filiz Besim, kamu hastanelerine yeni ambulans alınması için ihaleye çıkıldığını açıkladı ve bir de yenilikten bahsetti:

Ülkede son dönemlerde sıkça yaşanan devlet hastanelerine ait ambulansların bozulması sorunu çözülüyor.

Sağlık Bakanlığı 5 yeni ambulans alınmasına ve ayrıca beş de motor şeklinde yani motorize ambulans alınmasına karar verdi.

KIBRIS Gazetesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Filiz Besim, devlet hastanelerine uzun yıllardan beridir ambulans alınmadığını ve 11 tane ambulansa ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Besim, şu an için 5 ambulans ve 5 de motorize ambulans alınmasına karar verdiklerini söyledi ve geri kalan 6 ambulansın ise önümüzdeki yıl alınacağını ifade etti.

“ 5 ambulans, 5 motorize ambulans”

Besim ülkede uzun süredir ambulans alınmadığını ve normalde 11 tane ambulans alınmasına ihtiyaç olduğunu anlattı.

Göreve gelir gelmez ambulans alınması için ihaleye çıktıklarını kaydeden Besim, kısa süre içerinde 5 tane ambulansın alınmış olacağını belirtti.

Geri kalan 6 ambulansın da önümüzdeki yıl içinde alınacağını kaydeden Besim, “5 tane ambulansın yanına beş tane de motorize ambulans koyduk. Motosikletle ambulansla önce gidip müdahale edecek. Zaten bunları paramedikler yani tıp eğitimi almış kişiler kullanıyor. Anında gidecek, hazırlığını yapacak ve ambulans da gidip hasta alacak” dedi.

“ 112 Merkezi’ni güçlendirdik”

Besim, ambulans alımının yanı sıra 112 Merkezi’ni de güçlendirdiklerini ve polisin bakanlığa sunduğu bir ağ kurduklarını anlattı.

Bu ağ sayesinde ambulans bir yere giderken polisin de haberinin olacağını belirten Besim, başka ülkelerde de bu sistemin uygulandığını söyledi.