Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) tarafından yapılan açıklama,

“Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak Crans Montana’da açık ve net bir şekilde sona erdirilen görüşmelerin, Sn. Akıncı tarafından “Guterres Çerçevesi” doğrultusunda yeniden başlatılma çağrısını son derece yanlış buluyoruz.

Anavatan Türkiye’nin fiili ve etkin garantörlük hakkını ortadan kaldıracak, on binlerce insanımızı bir kez daha göçmen durumuna düşürecek böyle bir çerçeve, derhal masadan kalkmalıdır. 6 başlığın birinde bile uzlaşılamayan, ucu muğlak bir çözüme ihtiyacımız olmadığı aşikârdır.

Bir yandan dövizin önlenemeyen yükselişi, diğer yandan hükümetin yaptığı zamların, toplumu bir çıkmaza ittiğini görmemek mümkün değildir. Ancak, bu zorlu süreçten çıkış yolunu “Guterres Çerçevesine” sarılmak olarak görenleri de bu rüyadan uyanmaya davet ediyorum.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün de açıkça ifade ettiği üzere, “Yeni bir yol denenmesi” kaçınılmaz olmalıdır. Kıbrıs Türk toplumunun kaybedecek bir 50 senesi daha yoktur. Bu yeni yol, Kıbrıs Türk Devletinin tescili ve bir an önce dünya devletleri nezdinde tanınırlık hedefi olmalıdır.

Meclis onayı almadan Crans Montana’da harita sunan, önce kasaya kilitledik, sonra geri aldık diye açıklamalar yapan Sn. Cumhurbaşkanımız bilmelidir ki, bizlerin verecek bir karış toprağı yoktur.

Pazartesi günü toplanacak meclis genel kurulundan, Sn. Akıncı’ya parlamenter sistem ile yönetildiğimize dair bir uyarı kararı almasını bekler, oldu-bittiye getirilmek istenilen bu durum karşısında sokağa inmeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim.” ifadelerine yer verildi.