MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğu Akdeniz’deki provokasyonların Türkiye’yi pes ettiremeyeceğini, aba altından sopa gösterilmesinin, tehditvari dile tevessül edilmesinin Türkiye’nin meşru haklarını kesinlikle gölgeleyemeyeceğini kaydetti.

Türkiye’nin terörle mücadele halindeyken Doğu Akdeniz’de sabır ve sinirleri zorlayan gelişmelerin yaşandığını belirten Bahçeli,”Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların üzerine KKTC’yi ve Türkiye’yi yok sayarak çöreklenmek isteyen zalimler koalisyonu egemenlik haklarımızla oynamanın ağır bedelleri olacağını çok iyi bilmelidirler. Oldubittiye getirilip hukuki ve tarihi haklarımızdan ödün vermemizi bekleyenler yanıldıklarını, yanlışa düştüklerini er ya da geç anlayacaklardır” dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Kıbrıs’la ilgili de konuştu.

Türkiye’yi dışlayarak Ege ve Akdeniz’de asla hakimiyet kurulamayacağını, buna ne tarih ne de Türk milletinin müsaade etmeyeceğini vurgulayan Bahçeli, Doğu Akdeniz’deki provokasyonların Türkiye’yi pes ettiremeyeceğini, aba altından sopa gösterilmesinin, tehditvari bir dile tevessül edilmesinin Türkiye’nin meşru haklarını kesinlikle gölgeleyemeyeceğini kaydetti.

Bahçeli, “Akdeniz bir zamanlar Türk gölüydü. Biz bunu unutmadık. Sabrımızı yanlışa yormasınlar, olgun tavrımızı ürkeklik görmesinler, gelişmeleri soğukkanlılıkla izlememizi pısırıklık sanmasınlar. Türk milleti yeni Barbaros Hayrettin paşaları sinesinden çıkaracak, korsanlıkların başını ezecek kutlu ve muhkem iradeye çok şükür hala sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Fatih sondaj gemisi ile Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi’nin, faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri unsurlarının refakatinde gerektiği ve gittiği yere kadar devam etmelerini beklediklerini vurguladı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı