Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları tarafından ilk gerçekleştirildi, Antik Yunan Tragedyalarından Sophokles'in Antigone oyunu, Gazimağusa belediyesi sponsorluğunda dün akşam Salamis Antik Tiyatro'da sahnelendi.



Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının ilk kez antik bir oyun ile antik tiyatro sahnesinde temsil yapıldı. Oyunun da ilk direniş örneği olarak kabul edilen “Antigone” olması ve iki toplumlu Rumca üst yazı ile sahnelenmiş olması yönünden Salamis temsili tarihi bir önem taşıyor.



Oynadığı ve yönettiği oyunlarla adından söz ettiren Türkiye'nin değerli tiyatro sanatçısı Murat Çidamlı'nın yönettiği oyunun özgün bestelerini Kerem Memişoğlu yaparken yönetmen yardımcılığını da Özge Kırıkoğlu Çidamlı üstlendi. Reji ekibinde Koreografide İçim Ağlamaz, dekor ve kostüm tasarımda Fatma Bender, ışık tasarımda Mustafa Kral yer alırken oyunun afiş tasarımını Naz Atun üstlendi.



Salamis Antik Tiyatro'da gerçekleşen Antigone oyununa tiyatro severlerin ilgisi yoğun oldu. Tiyatro sonunda oyunculara çiçek takdim edildi. (MHA)