6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne katılarak hem ülkemizi hem Gazimağusa’yı temsil eden Gazimağusa Halk Dansları Derneği, Başkan İsmail Arter’i ziyaret ederek Mersin’nde aldıkları plaketi takdim etti. Ziyarette Başkan Ata Çeker ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Halk Dansları Derneği’nin belediye adına Mersin’de festivale katıldığını ve Gazimağusa’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade ederek teşekkür etti ve derneği başarısından dolayı tebrik etti. Gazimağusa’da olan halk dansları ekiplerini belediyenin ekibinden ayırmadan bir aile gibi gördüğünü ifade eden Arter, ”her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızdasınız, sizin bir ihtiyacınız olduğunda belediyenin de sizin yanınızda olduğunu ve olacağını söylemek isterim” dedi. Belediye bünyesindeki halk dansları topluluğunun yeni gelen çocukları eğitmek ve halk danslarını sevdirmek için çalıştığını söyleyen Başkan Arter, kültür sanatta ayrımın olamayacağını, belediye dışındaki ekipler ve belediye ekibinin Gazimağusa’yı temsil etiklerinin bilinciyle çalışmaya devam ettiğini kaydetti. Başkan Arter derneğin özverili çalışmalarından dolayı tekrardan tebrik ederek, teşekkür etti.

Gazimağusa Halk Dansları Derneği Başkanı Ata Çeker de, Ülkemizi ve Gazimağusa’yı Mersin’de temsil etmekten dolayı gurur duyduklarını, ekiplerinin çok ilgi gördüğünü ve başarılı bir festival geçirdiklerini ifade ederek, Mersin’de kendilerine verilen plaketi Başkan İsmail Arter’e takdim etti. Çeker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla yurt dışından ekiplerin katılacağı bir organizasyon yapmak istediklerini ifade ederek, projesiyle ilgili başkan İsmail Arter’e bilgi verdi.