Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre bugün Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti.

Zorlu Töre’ye ziyaretinde Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Yasemin Öztürk de eşlik etti.Ziyarette konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre,tarihi Gazimağusa’yı sevdiklerini, gazilik ünvanını da hak ederek aldıklarını belirterek, Gazimağusa’ya bağlı tellerle çevrili bir de Kapalı Maraş’ın bulunduğunu anımsattı ve “Maraş üzerinde aslında Kıbrıs üzerinde oyunlar oynanmaya çalışılıyor ama biz KKTC’yi kurduk ve yaşatmak azmindeyiz , KKTC bizim için Ulusal bir devlettir .” dedi.



Töre devleti yaşatma gayreti içindeyken sosyo-ekonomik yapının güçlenmesinin de büyük önem taşıdığını belirterek, Gazimağusa Belediye başkanını bölgeye sunduğu hizmetlerden dolayı kutladı .
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’ de konuşmasında Zorlu Töre ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Zorlu Törenin ülkesini çok seven, Anavatan Türkiye’ye bağlı bir kişiliğe sahip olduğunu anımsattı ve kendisinin bu yönde verdiği gayretlerin takdir edilecek düzeyde olduğunu ifade etti.

Arter belediyenin yapmış olduğu çalışmaların bir kamu görevi olduğunu söyleyerek, önemli olanın halka en iyi hizmeti sunmak olduğunu Da sözlerine ekledi.

UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk de, Belediye Başkanı Arterin başarılı çalışmalar hayata koyduğunu belirterek, bunların devamını diledi. Ziyaret sonunda Töre ve Arter gün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.Zorlu Töre ziyaretleri çerçevesinde ayrıca Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar’a da bir ziyaret gerçekleştirdi. (MHA)