Mavi Fırça Sanat Evi Minikler Karma Sergisi açılışı geçtiğimiz gün saat 18.00’da Buğday Camiinde gerçekleşti.
Açılışa Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mavi Fırça Sanat Evi Eğitmeni Zühre Özkaraman ve sanat severler katıldı.



Açılışta konuşan Mavi Fırça Sanat Evi Eğitmeni Zühre Özkaraman, “Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, Mavi Fırça Sanat Evi 20 Kasım 2009 tarihinde kuruldu. Bir sanatçı olarak sanat atölyem olması hep hayalimdi, sanat severlerle çalışmalarımı paylaşmak istedim” dedi.



Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter açılıştaki konuşmasında ise, “Çocukların kendini geliştirmesini yeteneklerini keşfetmesini sağlayan ve dersler arasında da yeteneklerini kullanmalarıda, sanatın sanatçının önünü açacak ne var ise yerel idarelerin görevidir bu bilinç ile her türlü desteği veriyoruz ve bundan dolayıda çok mutluyuz. Mağusa’da yapılacak tüm sanatsal, sporsal faaliyetlere desteğimiz artarak devam edeceğini söylemek istiyorum. Mağusa kültür sanatın başkentidir ve daha da yukarıda olacaktır" dedi.



Konuşmaların ardından emeği geçen miniklere sertifikaları verildi. Kurdele kesimiyle sergi gezildi. Mavi Fırça Sanat Evi Minikler Karma Sergisi 24.06.2019-01.07.2019 tarihleri arasında gezilebilecek. (MHA)