Mağusa Suriçi Derneği (Masder) Başkanı Rifat Yalınç ve Yazar Taçgey Debeş Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek, hem Başkan İsmail Arter’i 7 Nisan’da yapılacak Mağusa Konferanslarına davet ettiler hem de Taçgey Debeş son kitabı olan 40 Yıllık Yazılarım Mağusa isimli kitabını Başkan İsmail Arter’e takdim etti.

Gazimağusa Beleidyesi’nin katkılarıyla Taçgey Debeş’in kitap tanıtımı 4 Nisan Çarşamba 19:30’da Buğday Camii’nde,  Başkan İsmail Arter’in konuşmacı olarak katılacağı Mağusa Konferansları etkinliği ise 7 Nisan Cumartesi saat 10.30’da Masder’in suriçindeki binasında yapılacak.


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mağusa Suriçi Derneği Başkanı Rifat Yalınç ve DAÜ Öğretim Görevlisi Dr. Taçgey Debeş’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, aynı zamanda Masder üyesi de olan Taçgey Debeş’in hem üniversite hem de Gazimağusa’daki çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde Yazar Taçgey Debeş’in yapacağı kitap tanıtım etkinliğine destek vereceklerini, halkımızı da etkinliğe beklediğini ifade eden Başkan Arter, Gazimağusa’daki değerlere her zaman destek verdiklerini söyledi. Ülkemizde yayımlanan kitapları hem yurt dışından gelen ziyaretçilere verdiğini hem de temsilciliklere gönderdiğini ifade eden Başkan Arter, “Dr. Taçgey Debeş’i kütüphanelerimize yeni bir kitap kazandırdığı için kutluyorum.”dedi.

Mağusa Suriçi Derneği (Masder) Başkanı Rifat Yalınç, kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiği Başkan İsmail Arter’in Masder’i desteklediğini ve bu desteğin süreklilik arz ettiğini ifade ederek, Başkan İsmail Arter’i 3 yıldır sürdürdükleri Mağusa Konferansları etkinliğine konuk edecekleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Taçgey Debeş ise, Belediyenin Mağusa için yaptığı faaliyetlerin önemli olduğunu ifade ederek, 40 yıllık Yazılarım Mağusa kitabının uzun yılların tecrübesi ve birikimi ile ortaya çıktığını, tarihe bir not düşmeyi ve yaşadığı dönemi yansıtmayı görev bildiğini söyledi. Kitaptaki 25 yazının yarısına yakının Mağusa’yla ilgili olduğunu, kitaba pek çok arkadaşının katkı koyduğunu söyledi.