İçişleri Bakanlığı maliyeti belirledi: Şartlı Tahliye Kurulu bilgisi 30 TL

İçişleri Bakanlığı Afrika Gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’ne saldıranların şartlı tahliyesine ilişkin Bağımsızlık Yolu tarafından sorulan sorulara yanıt vermek için maliyetin 30 TL olduğunu yazıyla bildirdi.

Daha önce, İçişleri Bakanlığı, Bağımsızlık Yolu’nun 22 Ocak’ta Afrika Gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’ne saldırıp hapis cezası alan kişilerin şartlı tahliye edilmelerine ilişkin Bilgi Edinme Yasası uyarınca sorduğu sorulara “Bu bilgi ile ne yapacaksınız?” şeklinde yanıt vermişti.

Bunun üzerine Bağımsızlık Yolu; bilgilerin sorulma sebebinin, kamuoyu vicdanını derinden etkileyen söz konusu Şartlı Tahliye Kurulu kararının nasıl, hangi gerekçe ile ve kimler tarafından alındığını şeffaf bir şekilde kamuoyunun bilgisine getirmek olduğunu içeren yeni bir yazıyı İçişleri Bakanlığı’na vermişti.

Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamada istenilen harcın Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırılacağı ve cevapların alınır alınmaz kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Bağımsızlık Yolu’nun Şartlı Tahliye Kurulu’nun bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’na, 12/2006 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası uyarınca sorduğu sorular şöyle:

1) 22 Ocak’ta Afrika Gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’nde yaşanan olaylar neticesinde Lefkoşa Kaza Mahkemesince haklarında hüküm verilen ve ardından Şartlı Tahliye Kurulu tarafından tahliye edilen hükümlülerin tahliye kararı kaç oyla alındı?

2) Bahsi geçen olayda hüküm giyenler için Şartlı Tahliye Kurulu tarafından alınan tahliye kararının gerekçesi neydi?

3) Şartlı Tahliye Kurulu’nda bulunan hükümet temsilcileri ne yönde oy kullandılar?