“Maksimum Sanat Minimum Risk Sanat Kampı” sergisi, dün akşam Maraş Gelişim Akademisi’nde açıldı.



Başbakanlık, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Gazimağusa Kaymakamlığı ve Gazimağusa Belediyesi ile Sanat Terapi ve Kişisel Gelişim Merkezi işbirliğinde Maraş Bölgesi’nde okuyan ilkokul öğrencilerine yönelik olarak şubat tatilinde düzenlenen Sergide; 30 çocuğun sanatsal faaliyetleri yer alıyor.

Çocukların ve ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte ilk olarak sanat kampıyla ilgili film gösterildi ve uzmanlar yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.



Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana önleme ve eğitim çalışmaları çerçevesinde çocuk ve gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.



“Maksimum Sanat Minimum Risk” Sanat Kampı’nın ilkini geçtiğimiz yıl Lefkoşa’da gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise ikincisini Gazimağusa’ya bağlı Maraş Bölgesi’nde hayata geçirdiklerini vurgulayan Karaokçu, sanat kampına katılan çocukların beklenilenin çok üstünde güzel eserler ortaya çıkardıklarını vurgulayarak, “Hem çocuklarımızı, onları yetiştiren öğretmenlerini ve ailelerini yürekten kutlarım” dedi.



Milli Eğitim Bakanlığı’na, kampa öğrenci gönderen okul müdürlerine, Gazimağusa Kaymakamlığına ve Gazimağusa Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür eden Karaokçu, bu tür çalışmaları bundan sonraki dönemde de sürdürmekte kararlı olduklarını sözlerine ekledi.



Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal da yaptığı konuşmada, Başbakanlıktan böylesi bir çalıma önerisi geldiğinde çok mutlu olduklarını okul yönetimleri ve Gazimağusa Belediyesi yetkilileri ile yapılan verimli bir işbirliği sonucunda Şubat tatilinde sanat kampını gerçekleştirdiklerini söyledi.


Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun eğitim ve önleme çalışmaları nedeniyle kutlayan Kemal Serap, bu tür çalışmaların tüm bölgelerde de gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.



Konuşmaların ardından sergi açılışı Sanat Kampı’na katılan öğrencilere Başarı Belgeleri takdim edildi. Ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.



Sergi Cuma gününe kadar mesai saatleri içerisinde izlenime açık olacak.