Kıbrıs’ın en büyük ve en kapsamlı kültür sanat organizasyonu olan Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali bu yıl 22. yaşına giriyor.

28 Ağustos Salı günü dünyaca ünlü Grammy ödüllü Reggea grubu Inner Circle’ın Salamis Antik Tiyatro’da vereceği konserle başlayacak olan festival 12 Eylül’e kadar devam edecek.

Gazimağusa’nın Ülkemizin Kültür ve Sanat Başkenti ünvanını alma yolunda önemli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali bu yıl 28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 22.si düzenlenen ve ülkemizde “Kıbrıs’ın Festivali” olarak nitelendirilen Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ulaştığı düzey, uygarlık beşiği Akdeniz'de önemsenen ve saygın bir organizasyon olarak nitelendiriliyor. Dünya çapında prestijli bir organizasyon olarak gösterilen festival, sanatçılar için katılım teklifi götürülen konumundan çıkarak, katılmak için başvurulan, referans gösterilen kültürel ve sanatsal boyutuyla başlı başına bir halini aldı.

İlk kez düzenlendiği 1995 yılından bu yana, bugüne kadar festivali 400 bini aşkın kültür sanat dostu izledi. 150’ye yakın etkinlikte, 450’den fazla sanatçı festivale konuk oldu.

Festival Programı

28 Ağustos Salı günü, dünyaca ünlü Grammy ödüllü Reggea grubu Inner Circle’ın Salamis Antik Tiyatro’da vereceği konserle başlayacak olan festival, 29 Ağustos Çarşamba günü, yine Salamis Antik Tiyatro’da, “Kıbrıslı Müzisyenlerden Barış Manço’yu Anma Gecesi” ile devam edecek.

Bir Opera Klasiği; “Carmina Burana” Gazimağusa’da

31 Ağustos Cuma akşamı Othello kalesi’nde Türkiye’nin ünlü sanatçıları Ahmet Aslan – Erdal Erzincan sahne alacak. 4 Eylül Salı akşamı ise bir opera klasiği

Carmina Burana, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, T.C. Devlet Çoksesli Korosu tarafından Salamis Antik Tiyatro’da seyircinin karşısına çıkacak.

Kemal Sunal’ı Eşinden Dinleyeceğiz

5 Eylül Çarşamba akşamı Othello Kalesi’nde, Türkiye’nin en önemli sinema sanatçılarından Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal “Gül Sunal Ölümsüz Komedyen Kemal Sunal’ı Anlatıyor” Stand-Up gösterisiyle sahne alacak.

Teoman Salamis Antik Tiyatro’da

7 Eylül Cuma akşamı Othello Kalesi’nde geleneksel Kıbrıs kıyafetlerinin sergileneceği, Fatma Sönmez Aydoğdu, Bülent Günkut ve Günkut Ajans Marka Models işbirliğiyle  "Bir Kıbrıs Destanı" adlı bir Gala Defilesi düzenlenecek. 11 Eylül Salı akşamı ise Salamis Antik Tiyatro’da, ülkemizi dünyada tanıtan müzisyenlerimizden Okan Ersan’ın “Okan Ersan & Noise Adventure (The German – Music Project)”  konseri yer alacak. Festival 12 Eylül akşamı, Türkiye’nin ünlü sanatçılarından Teoman’ın Salamis Antik Tiyatro’da vereceği konserle son bulacak.

Festival’de tüm etkinlikler saat 21.00’de başlayacak ve bilet satışı girişlerde olacak.